Hozzávalók:
- 5 tojásfehérje
- 50 dkg cukor
- 50 dkg darált dió
Krém:
- 5 tojássárgája
- 28 dkg cukor
- 28 dkg vaj
Díszítés:
- olvasztott csoki
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött felverjük, majd belekeverjük a darált diót.
Habzsákba téve sütőpapíros lemezre kifli formát nyomunk, és 180 fokra előmelegített sütőben rövid ideig sütjük.
Ha a kiflik alja világosbarna, kész a kifli. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Az 5 tojássárgáját gőz felett habosra keverjük a cukorral, és ha kihűlt, beleforgatjuk a vajat.
Nyomózsákba tesszük a krémet és a kiflik tetejére nyomjuk. Olvasztott csokival díszítjük.
[box style=”info”]Annak ellenére hogy ilyen sok cukor kell bele, a süti nem émelyítően édes, nagyon finom, eteti magát. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatják, de azért ez kalória bomba.[/box]