Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós kifli lisztérzékenyeknek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 tojásfehérje
  • 50 dkg cukor
  • 50 dkg darált dió

Krém:

  • 5 tojássárgája
  • 28 dkg cukor
  • 28 dkg vaj

Díszítés:

  • olvasztott csoki


Elkészítése:

A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött felverjük, majd belekeverjük a darált diót.

Habzsákba téve sütőpapíros lemezre kifli formát nyomunk, és 180 fokra előmelegített sütőben rövid ideig sütjük.

Ha a kiflik alja világosbarna, kész a kifli. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Az 5 tojássárgáját gőz felett habosra keverjük a cukorral, és ha kihűlt, beleforgatjuk a vajat.

Nyomózsákba tesszük a krémet és a kiflik tetejére nyomjuk. Olvasztott csokival díszítjük.

[box style=”info”]Annak ellenére hogy ilyen sok cukor kell bele, a süti nem émelyítően édes, nagyon finom, eteti magát. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatják, de azért ez kalória bomba.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-kifli-liszterzekenyeknek/