Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Diós kiflik

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Amikor az élesztő szépen megemelkedett, a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk a tésztát. Meleg helyen egy órát kelesztjük, hogy a tészta megduplázódjon. Közben elkészítjük a tölteléket: összekeverjük a darált diót, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a mazsolát. Annyi tejet adunk hozzá, hogy kenhető állagú tölteléket kapjunk. Miután a tészta […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.10.03.

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére a kenéshez

Elkészítése

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Amikor az élesztő szépen megemelkedett, a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk a tésztát. Meleg helyen egy órát kelesztjük, hogy a tészta megduplázódjon.

Közben elkészítjük a tölteléket: összekeverjük a darált diót, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a mazsolát. Annyi tejet adunk hozzá, hogy kenhető állagú tölteléket kapjunk.

Miután a tészta megkelt, négy egyforma darabra vágjuk, és cipókat formázunk belőle. A cipókat kerekre nyújtjuk, majd nyolc cikkbe vágjuk. Mindegyik cikk közepére teszünk egy kis adag tölteléket, majd kifli formára feltekerjük őket.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával. 15-20 percig pihentetjük, majd újra megkenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép pirosra nem sülnek.

Ha szeretnénk, sütés előtt fél diókat helyezhetünk a kiflik tetejére díszítésként. Ebből a mennyiségből 32 darab kifli lesz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is