Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Diós kiflik

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók 50 db-hoz: 10 dkg margarin 10 dkg porcukor 10 dkg darált dió 1 db tojás 1 kk sütőpor 20 dkg liszt csipet só fél narancs reszelt héja és leve 5 dkg olvasztott csokoládé a díszítéshez Egyszerű vendégváró édes falatkák pici csokival bolondítva. Nincs szükség hűtőben pihentetésre azonnal süthető diós finomság, amit többször is elkészítettem már, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
anikò varga
Beküldte: 2014.01.08.

Elkészítése

Hozzávalók 50 db-hoz:

  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 db tojás
  • 1 kk sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • fél narancs reszelt héja és leve
  • 5 dkg olvasztott csokoládé a díszítéshez

Egyszerű vendégváró édes falatkák pici csokival bolondítva. Nincs szükség hűtőben pihentetésre azonnal süthető diós finomság, amit többször is elkészítettem már, ajánlom nektek is szeretettel.

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A  tepsit sütőpapírral béleljük.

A hozzávalókból kissé ragacsos tésztát kapunk, amit 5 egyenlő részre vágva, egyenként további 10 darabra szelünk. Lisztezett kézzel kis kifliket sodrunk és a papírozott lemezre tesszük egymástól kissé távolabb, mert picit terjedni fognak sülés közben.

Forró előmelegített sütőbe tolva 10-15 perc alatt világosra sütjük. Vigyázat hamar megéghet és nem omlós ha nagyon kiszárítjuk! Ujjunkkal óvatosan megnyomkodjuk a kiflik tetejét,  és ha azt puhának még érezzük, akkor jó 🙂

Piruló dió és narancs illat lengi be konyhánkat, emiatt picit karácsonyi dejavuuu érzésünk lehet!
Amikor teljesen kihűltek, csokoládét olvasztunk és vékony sugárban a kiflikre csorgatjuk. Amint megdermed a csokoládé már fogyasztható is!
Kötényeket felkötni!Alkotásra fel :O

[box style=”info”]Kis műanyag zacskóba tördeljük a keserű/tej csokit, amit forró vízzel teli edénykébe helyezünk, amíg teljesen el nem olvad, majd pici lyukat vágva az egyik csücskére, egyenletesen,maszatolás nélkül tudjuk kezelni az olvadt csokit 🙂
Jól záródó edényben sokáig eláll.
[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is