Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Amikor az élesztő szépen megemelkedett, a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk a tésztát. Meleg helyen egy órát kelesztjük, hogy a tészta megduplázódjon.
Közben elkészítjük a tölteléket: összekeverjük a darált diót, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a mazsolát. Annyi tejet adunk hozzá, hogy kenhető állagú tölteléket kapjunk.
Miután a tészta megkelt, négy egyforma darabra vágjuk, és cipókat formázunk belőle. A cipókat kerekre nyújtjuk, majd nyolc cikkbe vágjuk. Mindegyik cikk közepére teszünk egy kis adag tölteléket, majd kifli formára feltekerjük őket.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával. 15-20 percig pihentetjük, majd újra megkenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép pirosra nem sülnek.
Ha szeretnénk, sütés előtt fél diókat helyezhetünk a kiflik tetejére díszítésként. Ebből a mennyiségből 32 darab kifli lesz.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!