Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós kiflik recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 12 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 6 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja

A töltelékhez

  • 40 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 1-1,5 dl tej
  • 5 dkg mazsola
  • 1 db citrom reszelt héja

A tetejére a kenéshez

  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl tej

Elkészítése

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Amikor az élesztő szépen megemelkedett, a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk a tésztát. Meleg helyen egy órát kelesztjük, hogy a tészta megduplázódjon.

Közben elkészítjük a tölteléket: összekeverjük a darált diót, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a mazsolát. Annyi tejet adunk hozzá, hogy kenhető állagú tölteléket kapjunk.

Miután a tészta megkelt, négy egyforma darabra vágjuk, és cipókat formázunk belőle. A cipókat kerekre nyújtjuk, majd nyolc cikkbe vágjuk. Mindegyik cikk közepére teszünk egy kis adag tölteléket, majd kifli formára feltekerjük őket.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával. 15-20 percig pihentetjük, majd újra megkenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép pirosra nem sülnek.

Ha szeretnénk, sütés előtt fél diókat helyezhetünk a kiflik tetejére díszítésként. Ebből a mennyiségből 32 darab kifli lesz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-kiflik/