Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg zsír (vagy 17 dkg vaj)
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • 4 dl tej

A töltelékhez

  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1 citrom héja
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 2 dl tej
  • 2 tojásfehérje

Elkészítése

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk.

A töltelékhez a darált mákot, a lisztet, a cukrot, a sütőport és a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat és a tejet.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákos krémbe forgatjuk.

A tésztát elfelezzük és egy-egy 25*30 cm-es tepsi méretű lapot nyújtunk az egyik adagból, majd beletesszük a sütőpapírraé bélelt tepsibe. Rákenjük a tölteléket és befedjük a másik kinyújtott lappal.

180 fokra melegített sütőben sütjük kb 30-35 perc alatt.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a töltelék is teljesen átsült-e.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-kocka-3/