Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós kosárka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 3 kanál tej vagy tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Diós töltelék

  • 3 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1/4 db citrom leve
  • 20 dkg darált dió

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és ha szükséges, egy kevés tejet adunk hozzá, hogy a tészta megfelelő állagú legyen. Ezt követően kibéleljük a kosárka formákat vagy muffin formákat a tésztával.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, a citrom levét és a darált diót, és óvatosan összekeverjük.

A formákba a tészta tetejére egy-egy szem meggyet vagy egy kis kanál lekvárt helyezünk, majd megtöltjük a diós töltelékkel. A süteményeket előmelegített sütőben halvány színűre sütjük.

Ez a sütemény sokáig eláll, így előre is elkészíthető, és alkalmas vendégvárásra is.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-kosarka-2/