Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós kosárka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg margarin
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája

A töltelékhez

  • baracklekvár
  • 4 db tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor
  • 25 dkg darált dió

Elkészítése

Az alapanyagokat összegyúrjuk, és vékonyan a kikent kosárka formákba nyomkodjuk, (ez lehet muffin forma is akár).

Közepébe kevés baracklekvárt teszünk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a darált diót. Ezzel a habbal a kosarakat megtöltjük.

Előmelegített sütőben közepes hőfokon, kb. 10 perc alatt megsütjük.

Ezután a formákból kiforgatva hagyjuk kihűlni. sütési hőfok: 180°C

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-kosarka-3/