Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A diós kosárka igazi klasszikus sütemény, amely aprósüteményként és ünnepi desszertként is megállja a helyét. A ropogós tészta, a savanykás lekvár és a diós-habos töltelék remek összhangot alkotnak. Ez a süti egyszerre mutatós és nagyon finom, ráadásul jól eltartható is.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.10.11.

Tészta

Töltelék

Továbbá

Elkészítése

Tészta elkészítése

A kosárkaformákat olvasztott vajjal kikenjük, enyhén lisztezzük, majd egy nagyobb, alacsony peremű tepsibe sorakoztatjuk. A lisztet, a tojássárgákat, a margarint, a porcukrot, a sütőport, a szódaport, a csipet sót, a vaníliás cukrot és a tejfölt összegyúrjuk. Lágy, enyhén ragadós masszát kell kapnunk. Diónyi adagokat teszünk a formákba, és vizes kézzel elsimítjuk, úgy, hogy a forma szélét is befedje a tészta.

Töltelék elkészítése

A darált diót összekeverjük a porcukorral, a citrom levével és reszelt héjával. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan, több részletben a diós keverékhez forgatjuk. Így könnyű, habos állagot kapunk.

Kosárkák megtöltése és sütés

A tésztával kibélelt formákba egy kiskanálnyi savanykás lekvárt kanalazunk (például sárgabarackot, ribizlit vagy meggyet), majd egy evőkanálnyi diós töltelékkel fedjük be. Az előmelegített, 180 °C-os sütő középső rácsán 20–25 percig sütjük. Figyeljünk rá, mert a cukros hab könnyen megég! Akkor jó, ha a tészta széle halvány barnulni kezd, a töltelék teteje pedig kissé megkeményedik, repedezett lesz.

Tipp

A kosárkák különösen szépen mutatnak porcukorral meghintve. Ha szeretnénk változatosságot, a dió egy részét mogyoróra vagy mandulára is cserélhetjük, a lekvár pedig ízlés szerint variálható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is