A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, citrom reszelt héját, végül a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a por és vaníliás cukort, majd a darált diót és a citrom levét.
A sütőformákat béleljük ki a tésztával. Arra figyeljünk, hogy ne érjen a forma pereméig, mert sütés közben nőni fog még. Az aljába tegyünk meggyet vagy lekvárt és erre kerül a diós hab.
Előmelegített sütőben a kosárkákat készre sütjük, 180 fokon kb 30 perc alatt.. A formában hagyjuk egy kicsit hűlni, így könnyen kivehető lesz.
Tálaláskor porcukorral megszórva vagy sütés előtt dió gerezddel díszítjük.