Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós kosárka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 28 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • késhegynyi sütőpor
  • csipet só

Töltelék

  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 0,5 citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • magozott meggy ( vagy dió)
  • lekvár

Elkészítése

A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, citrom reszelt héját, végül a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a por és vaníliás cukort, majd a darált diót és a citrom levét.

A sütőformákat béleljük ki a tésztával. Arra figyeljünk, hogy ne érjen a forma pereméig, mert sütés közben nőni fog még. Az aljába tegyünk meggyet vagy lekvárt és erre kerül a diós hab.

Előmelegített sütőben a kosárkákat készre sütjük, 180 fokon kb 30 perc alatt.. A formában hagyjuk egy kicsit hűlni, így könnyen kivehető lesz.

Tálaláskor porcukorral megszórva vagy sütés előtt dió gerezddel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-kosarka-6/