Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós kosárka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 28 dkg finomliszt (ha nagyon lágy a tészta, akkor egy kicsit lehet még hozzáadni, de nem sokat)
  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg dió
  • sárgabarack lekvár

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha nagyon lágy a tészta, egy kicsi lisztet rakhatunk hozzá, de ne sokat, mert akkor lisztízű és kemény lesz, az pedig akkor nem lesz jó (én hűtőbe szoktam rakni pihenni, amíg a tölteléket elkészítem).

Amíg pihen a tészta a hűtőben, elkészítjük a tölteléket.

A tojásfehérjéket habbá verjük. Ledaráljuk a diót, majd összekeverjük a porcukorral és a felvert habhoz kavarjuk.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Elővesszük a kosárka formákat, majd vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk.

A hűtőből kivesszük a tésztát. Béleljük ki a formákat: a tésztából annyit vegyünk le, hogy a formákat kitöltse.

Baracklekvárral töltjük az alját és rárakunk egy adag diós habot.

Miután megtöltöttük az összes formát, tepsire sorakoztatjuk és berakjuk az előmelegített sütőbe, ahol aranybarnára sütjük.

Ha kész, hűlni hagyjuk (én nem szoktam várni vele), majd a formából kiborítva tányérra/tálcára tesszük.

Nekem 10 db formám van és ebből az adagból kb 20 db süti lett. Attól függ, hogy milyen vastagon béleljük tésztával a formát.

Aki szereti porcukorral is megszórhatja a kosárkák tetejét, ha kihűltek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-kosarka-8/