Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós kosárka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg rétesliszt
  • 12 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2-3 dl tej

Töltelék

  • 15 dkg darált dió
  • 12 dkg porcukor
  • 2 db tojásfehérje

Kenéshez

  • rétesliszt
  • baracklekvár
Diós kosárka kép

Elkészítése

A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni.

Pihenés után a tésztát 4, majd 6 felé osztani, és gombócokat formázni belőlük. Rétesliszttel meghinteni a formákat, a gombócokat is, és így a formákba nyomkodni a tésztát. Baracklekvárral kikenni őket.

A tojásfehérjét felverni habnak, összekeverni a dióval, porcukorral, és a formákba tölteni.

Előmelegített sütőben 200 C fokon 30-35 perc alatt készre sütni. A formákban hagyni egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedegetni a kosárkákat. 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-kosarka/