Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós kosárkák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál tejföl ( annyi tejföl, hogy jól formálható tésztát kapjunk)

Töltelék

  • meggylekvár
  • 30-35 szem magozott meggy

Diós hab

  • 4 db tojásfehérje
  • 32 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • kevés citromlé
  • 40 dkg darált dió

Elkészítése

A lisztet a sóval, a sütőporral elkeverjük és a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, vaníliás cukrot, porcukrot és a tejfölt. Csak annyit adjunk hozzá, hogy jól formázható legyen. A kosár formákat margarinnal kikenjük, majd mindegyikbe diónyi adagot teszünk, majd belenyomkodjuk.

Ez az adag kb 30 darabra elég. Mindegyik kosárka belsejét megkenjük egy teáskanál lekvárral, majd teszünk bele 1-1 szem meggyet, vagy másmilyen gyümölcsdarabot.

A habhoz a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, adunk hozzá citromlevet és reszelt citrom héjat is, majd beleforgatjuk a diót. Kanállal beletöltjük a habot a kosárkákba. Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Ha megsült tálcára tesszük és porcukorral meghintjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-kosarkak-2/