Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós kosárkák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Kosárkához

  • 28 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez

  • rumos meggy
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1/4 db citrom leve
  • 20 dkg darált dió
Diós kosárkák

Elkészítése

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. A tojásfehérjéket a cukorral,citrom levével verjük kemény habbá, majd keverjük bele a darált diót. A tésztasütő formákat béleljük ki vékonyan a linzer tésztával,tegyünk az aljába 1 szem meggyet vagy 1 csepp lekvárt,de mind kettő mehet bele. A diós habból kis halmokat teszünk rá és világosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-kosarkak/