Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 150 g sima liszt 150 g cukor 1 csipet só 1 csomag sütőpor 100 ml tej 100 ml olaj 3 tojás 1 alma 200 g dió Krém: 400 ml tej 1 csomag pudingpor 150 g margarin 100 g cukor 1 citromhéj Elkészítése: Krém készítése: A tejben elkeverjük a pudingport, és sűrű pudingot főzünk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.05.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 150 g sima liszt
  • 150 g cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 100 ml tej
  • 100 ml olaj
  • 3 tojás
  • 1 alma
  • 200 g dió

Krém:

  • 400 ml tej
  • 1 csomag pudingpor
  • 150 g margarin
  • 100 g cukor
  • 1 citromhéj


Elkészítése:

Krém készítése:

A tejben elkeverjük a pudingport, és sűrű pudingot főzünk. A margarint habosra keverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. Hideg helyre tesszük.

Tészta készítése:

A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat összekeverjük a tejjel, az olajjal és a reszelt almával, majd hozzáadjuk a lisztet, a darált diót, a sütőport, a csipet sót és a cukrot. Mindent alaposan összekeverünk, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tojáshabot is. Kisebb sütőpapíros tepsibe (20*30 cm) öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd hosszában kettévágjuk.

Összeállítás:

A sütemény alsó lapját megtöltjük a krém 2/3-ával, és rátesszük a tészta másik felét. Megkenjük a tetejét a maradék krémmel, és darált dióval díszítjük. Hideg helyen hagyjuk pár órát, majd szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is