Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dió krémes piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A piskóta hozzávalói:

  • 25 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 1 db citrom héja és leve
  • 20 dkg liszt
  • 4 ek forró víz
  • 1 csg sütőpor

A krém hozzávalói:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 1/2 fiola rumaroma

A lapok lekenéséhez:

  • kb. fél üveg mogyorókrém (16 dkg)

A díszítéshez:

  • 10 dkg olvasztott csokoládé


Elkészítése:

A piskóta elkészítése:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a citrom levét, valamint 4 evőkanál forró vizet. Jól összedolgozzuk, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral előzetesen összekevert lisztet. Egy 29x34cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a masszánkat és közepes lángon aranysárgára sütjük. Sütés után megvárjuk, amíg kihűlt, majd hosszában kettévágjuk.

A krém elkészítése:

A pudingporokat megfőzzük a tejjel és a cukorral, majd még forrón hozzákeverjük a diót. Megvárjuk amíg kihűl, majd a margarinnal habosra keverjük és rumaromával ízesítjük.

Összeállítás:

A félbevágott tészta alját megkenjük mogyorókrémmel, majd rásimítjuk a krém 2/3-ad részét. Befedjük a felső lappal, majd a maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát. Díszítésként olvasztott csokival vonjuk be.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-kremes-piskota/