Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskótához: 25 dkg porcukor 4 egész tojás 1 citrom héja és leve 20 dkg liszt 4 evőkanál forró víz 1 csomag sütőpor Lapok lekenéséhez: kb fél üveg nutella Krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor 15 dkg cukor 15 dkg darált dió 6 dl tej 25 dkg margarin 1/2 fiola rumaroma Díszítéshez: 10 dkg olvasztott csokoládé […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.05.22.

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 25 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 1 citrom héja és leve
  • 20 dkg liszt
  • 4 evőkanál forró víz
  • 1 csomag sütőpor

Lapok lekenéséhez:

  • kb fél üveg nutella

Krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 1/2 fiola rumaroma

Díszítéshez:

  • 10 dkg olvasztott csokoládé


Elkészítése:

A pudingporokat elkeverjük a tejjel csomómentesre, hozzáadjuk a cukrot és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a diót, majd kihűtjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint és az aromát, majd kézi habverővel alaposan kihabosítjuk.

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral keményre felverjük, majd hozzádolgozzuk a sárgákat, a vizet, végül a sütőporos lisztet forgatjuk bele óvatosan. Egy 29*34 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A kihűlt lapot hosszában ketté vágjuk. Az egyik lapot megkenjük nutellával, majd rásimítjuk a krém 2/3-ad részét, a másik lapot is megkenjük nutellával és a nutellás részével a krémre borítjuk. A maradék krémet rákenjük a sütemény tetejére. Olvasztott csokival csorgatjuk le a tetejét.

Ízlés szerint szeleteljük és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is