Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-krémes szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihezTészta

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál darált dió
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 6 g sütőpor

Krém

  • 3,5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg vaj

Tetejére

  • 2 dl habtejszín

Díszítéshez

  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 0,5 marék egész dió

Elkészítése

Tészta:

Az egész tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk.

Közben a lisztet, diót és a sütőport összekeverjük.

A tojásos masszába óvatosan beleforgatjuk a lisztes-diós keveréket (figyelve arra, hogy a tojáshabot ne törjük összes), majd a piskótamasszát belesimítjuk egy 20*30 cm-es sütőpapíros tepsibe.

180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha megsült a lap, akkor rácsra téve kihűtjük.

Krém:

A pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük a tejben, majd folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.

Amikor a puding teljesen kihűlt, akkor hozzáadjuk a puha vajat és robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

Összeállítás, díszítés:

A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt és egy tálcára tesszük vagy vissza a tepsibe, majd rásimítjuk a krémet egyenletesen.

A tejszínt felverjük keményre, majd a krémre simítjuk.

A díszítéshez elkészítjük a grillázst. Egy serpenyőben aranybarnára karamellizáljuk a cukrot, majd beleforgatjuk a diót. Egy tányért alaposan megvajazunk, majd ráöntjük a még meleg grillázst. Amikor kihűl és megszilárdul, akkor aprítógépben összezúzzuk. Ha nincs aprítónk, akkor tegyük több réteg zacskóba és húsklopfolóval vagy nyújtófával törjük kisebb darabokra.

Szeljük fel a süteményt, majd szórjuk meg a grillázzsal.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-kremes-szelet-3/