Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós lekváros linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 50 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 darab tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek rum, vagy rumaroma
  • 5 dkg tejpor
  • 50 dkg baracklekvár (házi)

Tetejére

  • darált dió
  • 1 darab tojás (a kenéshez)


Elkészítése:

A linzernek valókat géppel összedolgozom, és hűtőbe teszem 1 napra. Másnap kinyújtom 3 mm vastagra és kettéveszem a tésztát. Az 1 tojást jól kikeverem egy villával, majd ecsettel jól lekenem az egyik lapot. Erre kerül a darált dió, és a lyukas szirommal kiszúrok annyit, hogy párosak legyenek.

A tészta másik felével, ami az alja lesz. Sima szirmú kiszúróval azt is előkészítjük, és a tepsibe rakjuk sorba. A maradék tésztával addig dolgozunk, míg el nem fogy. Végül előmelegített sütőben 180 fokon gyorsan megsütjük, de ne legyen sötét.

A sütő középső sínére tegyük. Hagyjuk kihűlni, majd sima csövű habzsákból a lekvárt a tésztára nyomjuk, és a diós szirmokat rányomjuk. Szikkadni tegyük száraz helyre. Lehet cukrozni is, aki szereti. Sütési idő 15 perc.

Nagyon kiadós, nagyságtól függően kb. 26-32 db lesz belőle.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-lekvaros-linzer/