Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás
- 25 dkg margarin
- 2 ek tejföl
- 0,5 kk só
Töltelékhez:
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 1 tojás
- 15 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
- 1,5 ek margarin
- 5 ek lekvár/ dzsem
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, és kinyújtjuk.
Egyiket sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, rátesszük a diós tölteléket.
A másik lappal befedjük, és lassú tűznél készre sütjük.
Töltelék készítése:
A töltelék hozzávalóit -a lekvár kivételével- összekeverjük, és ezt tesszük a 2 réteg tészta közé.

