Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-lekváros szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 20 dkg darált dió
  • 2 db tojásfehérje
  • 6 ek sárgabaracklekvár


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és két részre osztjuk. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe nyújtjuk az egyik rész tésztát, lekvárral megkenjük, erre ráöntjük a tölteléket, és a másik tésztalappal befedjük.

Előmelegített sütőben készre sütjük. Miután megsült és kissé kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral meghintjük.

A töltelék elkészítése:

A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sütőport, a darált diót és a keményre felvert habot

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-lekvaros-szelet/