Elkészítése
Hozzávalók:
- 22 dkg tönkölybúza liszt
- 8 dkg dió-darálva
- 12 dkg cukor
- 13 dkg vaj
- 1 citrom héja reszelve
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- lekvár ízlés szerint
Elkészítése:
A diót összeforgatjuk a liszttel, a cukorral, belemorzsoljuk a vajat, hozzákeverjük a citromhéjat, és tojással összeállítjuk a tésztát.
Éjszakára hűtőszekrénybe tesszük hűlni.
Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk egyforma méretű kiszúróval. Sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk, ahol minden második korong közepéből kiszúrjuk a kicsi mintákat.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, egy teli és egy mintás korongot lekvárral összeragasztunk.

