Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 22 dkg tönkölybúza liszt
  • 8 dkg dió-darálva
  • 12 dkg cukor
  • 13 dkg vaj
  • 1 citrom héja reszelve
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • lekvár ízlés szerint


Elkészítése:

A diót összeforgatjuk a liszttel, a cukorral, belemorzsoljuk a vajat, hozzákeverjük a citromhéjat, és tojással összeállítjuk a tésztát.
Éjszakára hűtőszekrénybe tesszük hűlni.

Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk egyforma méretű kiszúróval. Sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk, ahol minden második korong közepéből kiszúrjuk a kicsi mintákat.

180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

Miután kihűlt, egy teli és egy mintás korongot lekvárral összeragasztunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-linzer-3/