Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Mákos, diós sütik

Sütemény receptek

Diós linzerkarika (sütés után azonnal puha)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg liszt 25 dkg zsír vagy vaj/margarin,lehet felesben is (aki vajasabban szereti bele teheti a 40 dkg-ot is,zsírból viszont elég a 30 dkg) 20 dkg porcukor 2 db tojás sárgája kb. 5 púposabb ek. tejföl 2 kávéskanál szódabikarbóna csipet só És még: 1 tojásfehérje, vagy egy egész tojás alaposan felverve durvára vágott dió […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Barna Pap Monika
Beküldte: 2016.07.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg zsír vagy vaj/margarin,lehet felesben is (aki vajasabban szereti bele teheti a 40 dkg-ot is,zsírból viszont elég a 30 dkg)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás sárgája
  • kb. 5 púposabb ek. tejföl
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só

És még:

  • 1 tojásfehérje, vagy egy egész tojás alaposan felverve
  • durvára vágott dió
  • kristálycukor
  • sárgabarack lekvár


Elkészítése:

A sót, a cukrot és a szódabikarbónát elkeverjük a liszttel, majd a vajjal és a zsírral összemorzsoljuk.

Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és puha tésztát gyúrunk.

Kb. fél centi vékonyra nyújtjuk, tetszés szerinti formával szaggatjuk.

A lukas közepű tésztakarikákat megkenjük tojásfehérjével és belemártjuk a cukorral elkevert dióba.

180 fokon kb. 8 – 10 perc alatt megsütjük (a sütési idő sütőnként változhat).

Nézzünk rá a linzerekre, amint picit színesedik az alja vegyük ki ne süssük tovább, mert kemények lesznek.

Ha kihűltek baracklekvárral összeragasztunk egy simát és egy diós tetejűt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Barna Pap Monika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is