Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Sütemény receptek

Diós linzerkoszorú

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Az omlós tésztához: 1 narancs 500 g finomliszt 1 kk sütőpor só 250 g lágy vaj/margarin 200 g porcukor 2 tojássárgája 1 tojás A tészta lekenéséhez: 1 db tojásfehérje 10 dkg vágott cukrozott dió A töltelékhez: meggylekvár Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1 órát hideg helyen pihentetjük. 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.12.19.

Elkészítése

Hozzávalók:
Az omlós tésztához:

  • 1 narancs
  • 500 g finomliszt
  • 1 kk sütőpor
  • 250 g lágy vaj/margarin
  • 200 g porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás

A tészta lekenéséhez:

  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg vágott cukrozott dió

A töltelékhez:

  • meggylekvár


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1 órát hideg helyen pihentetjük.

3 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy cakkos kiszúró formával kiszúrjuk. Minden másodiknak egy gyűszűvel a közepét is kiszúrjuk.

A lyukas linzert megkenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk dióval és az összeset 180 fokon 10-15 perc alatt világosra sütjük.

A kisült és kihűlt linzerünket megtöltjük lekvárral és megszórjuk porcukorral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is