Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 1 egész tojás
- 1 cs vaníliás cukor
A tészta lekenéséhez:
- 1 tojásfehérje
- 5 dkg darált dió
- kristálycukor
Az összeragasztáshoz:
- barack lekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd becsomagoljuk és hűtőbe tesszük egy órára.
Enyhén lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk és tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatjuk.
Enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük a korongokat, majd megszórjuk cukros dióval. Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük 180 fokon kb 7-8 perc alatt.
Kihűlés után lekvárral összeragasztunk 2-2-őt, majd ízlés szerint díszíthetjük (nálam olvasztott csokival).