Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 dkg liszt 5 dkg darált dió 1 késhegynyi sütőpor 1 csipet só 2 nagyobb tojás 6,5 dkg cukor 1 tasak vaníliás cukor 9 dkg olvasztott margarin 1 kezeletlen citrom reszelt héja Elkészítése: Egy tálban a lisztet, a sót, a sütőport és a diót elvegyítjük. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.09.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 nagyobb tojás
  • 6,5 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 9 dkg olvasztott margarin
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja


Elkészítése:

Egy tálban a lisztet, a sót, a sütőport és a diót elvegyítjük.

Egy másik tálban a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral simára keverjük. Belereszeljük a citrom héját és belecsorgatjuk az olvasztott, de már nem forró margarint.

Összeforgatjuk a diós liszttel.

Vékonyan margarinnal kikent formákba kanalazzuk. Nem érdemes színültig tölteni, mert sütés közben megemelkednek.

180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Pár perc után kifordítjuk a formákból és porcukorral meghintve kínáljuk.

[box style=”info”]Ez egy olyan francia süti, ami kevés hozzávalóból, pár perc alatt összeállítható. Nem túl édes, de a diót remekül kiegészíti a citrom kellemes aromája. Egy csésze forró teához vagy kávéhoz finom kiegészítő.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is