Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-mákos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • csipet só
  • 1 evőkanál tejföl

Töltelék

  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg darált mák
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 2 db tojásfehérje
  • mandula aroma
  • citrom
  • baracklekvár

Máz

  • 2 evőkanál kakaópor
  • 6 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál víz
  • 10 dkg margarin
  • 1 evőkanál olaj
Diós-mákos

Elkészítése

A sütőt melegítsük elő 150 fokra.

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, bele a porcukrot, a sütőport, a tejfölt, a tojások sárgáját. Összegyúrjuk és kétfelé vesszük.

Kinyújtjuk az elsőt kikent-lisztezett tepsibe fektetjük és megkenjük lekvárral.

Megkeverjük a tölteléket:

A margarint, a porcukrot, a réteslisztet és a sütőport a tejjel összekeverjük. A krémet ketté vesszük, az egyikhez a mákot a másikhoz a diót adjuk. A mákosba belereszeljük a citrom héját, a diósba mandulalikőrt csepegtetünk. Felverjük a tojásfehérjét és a két krémbe elosztjuk.

A lekváros lap egyik felére diós, a másik felére mákos krémet kenjük. Kinyújtjuk a másik lapot és a tetejére helyezzük. Előmelegített sütőben, 25 percig sütjük.A tetejére csokimáz kerül.

 

Sztori: Kicsit megszaladt a kezem ami a mandulaaromát illeti,ettől lett ilyen szép zöld színe:)))

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-makos-2/