Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós, mákos kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 dkg élesztő
  • kevés tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 db tojássárgája (a kenéshez )

Diótöltelékhez

  • 20 dkg darált dióbél
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál tej
  • reszelt citromhéj
  • 1 db alma (hámozva, reszelve)

Máktöltelékhez

  • 20 dkg darált mák
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 15 dkg magozott meggy
  • reszelt citromhéj

Elkészítése

A diótöltelékhez a tejbe belekeverjük a cukrot, darált diót, reszelt citromhéjat és a hámozott, reszelt almát, majd összeforraljuk. A máktöltelékhez a tejbe keverjük a cukrot és a mákot, majd felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a meggyet.

A tésztához a lisztből, vajjal vagy zsírral, kevés tejben feloldott élesztővel, csipet sóval és tejföllel tésztát gyúrunk. Két egyforma cipóra osztjuk, és 15 percig pihentetjük. Kinyújtjuk, és megtöltjük a dióval az egyiket, a másikat mákkal.

A megtöltött, felcsavart tésztákat 10 percig pihentetjük, megkenjük felvert tojássárgájával, megszurkáljuk, majd további 10 percig pihentetjük. 170 fokon készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-makos-kalacs-2/