A diótöltelékhez a tejbe belekeverjük a cukrot, darált diót, reszelt citromhéjat és a hámozott, reszelt almát, majd összeforraljuk. A máktöltelékhez a tejbe keverjük a cukrot és a mákot, majd felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a meggyet.
A tésztához a lisztből, vajjal vagy zsírral, kevés tejben feloldott élesztővel, csipet sóval és tejföllel tésztát gyúrunk. Két egyforma cipóra osztjuk, és 15 percig pihentetjük. Kinyújtjuk, és megtöltjük a dióval az egyiket, a másikat mákkal.
A megtöltött, felcsavart tésztákat 10 percig pihentetjük, megkenjük felvert tojássárgájával, megszurkáljuk, majd további 10 percig pihentetjük. 170 fokon készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk!