Először ledaráljuk a mákot és a diót. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
Elkészítjük a tésztát. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a tejfölt és a tojások sárgáját. Jól nyújtható tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk, az első részt kinyújtjuk, és a lisztezett, zsírozott tepsibe helyezzük. Bőven megkenjük baracklekvárral.
Ezután elkészítjük a tölteléket. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport és a tejet. A krémet kétfelé osztjuk: az egyik feléhez a mákot és a citromhéjat, a másikhoz a diót és a mandulaaromát keverjük. Eközben felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan beledolgozzuk a két masszába.
A lekváros alap egyik felére a mákos, a másik felére a diós réteget kenjük. Kinyújtjuk a másik tésztaadagot, és a töltelék tetejére helyezzük. Az előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ha kész, 10 perc múlva körbevágjuk, és tálcára borítjuk.
A kihűlt tésztát csokoládémázzal vonjuk be.
Csokimáz:
Az átszitált porcukrot, a kakaót és a vizet 2 percig főzzük, majd hozzákeverjük a margarint és végül az olajat. Azonnal rákenjük a tészta tetejére, mert gyorsan megkeményedik a máz.
Amikor megszáradt a máz, fogyasztható a sütemény.
Tanácsok:
Vizes késsel vágjuk 5×2 cm-es vékony szeletekre. A süteményt készíthetjük csak dióval vagy csak mákkal is.