Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-meggyes kevert sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 22 dkg cukor
  • 6 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromlé
  • 15 dkg darált dió
  • 22 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál tej

Továbbá

  • 0,5 üveg magozott meggy
  • 3 dkg mandulapehely

Elkészítése

A margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a darált diót, a citromlevet, a tejet, és végül a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy sima tésztát kapjunk.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. A tetejét megszórjuk kimagozott meggyel és mandulapehellyel. Ha mandula helyett vágott diót szeretnénk használni, az is remekül illik hozzá.

Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük, amíg tűpróbával nem ellenőrizzük, hogy elkészült (kb. 25-30 perc). A sütemény teteje szép aranybarna és roppanós lesz.

Szeletelve, frissen kínáljuk. Jó étvágyat!

Tepsi méret: 20×30 cm

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-meggyes-kevert-sutemeny/