Elkészítése
A tésztához a lisztet és a szódabikarbónát összeforgatom, majd belemorzsolom a margarint. Hozzáadom a porcukrot, a tojássárgáját, és a tejfölt, majd összedolgozom, hogy omlós tésztát kapjak.
Ezután lisztezett deszkán kb. 1,5-2 cm vastagságúra kinyújtom a tésztát, és egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Ha marad még tészta, azt is összegyúrom, kinyújtom, és kiszaggatom. A kiszaggatott tésztalapokat zsírpapírral bélelt tepsire helyezem.
A tetejére a tojást és a tojásfehérjét cukorral habosra keverem. Ezt követően hozzáadom a darált diót és a reszelt citromhéjat, majd alaposan kidolgozom a krémet. A krémből két kanál segítségével halmokat teszek a tészták közepére. Végül a hab közepére egy-egy szem lecsöpögtetett meggyet helyezek.
A süteményt 180 fokos sütőben sütöm kb. 15-20 percig. Ha valami gyorsan elkészíthető süteményre van szükségünk, mert vendégek jönnek, ez tökéletes választás!
