Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a lisztet és a szódabikarbónát összeforgatom, majd belemorzsolom a margarint. Hozzáadom a porcukrot, a tojássárgáját, és a tejfölt, majd összedolgozom, hogy omlós tésztát kapjak. Ezután lisztezett deszkán kb. 1,5-2 cm vastagságúra kinyújtom a tésztát, és egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Ha marad még tészta, azt is összegyúrom, kinyújtom, és kiszaggatom. A kiszaggatott tésztalapokat […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.03.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

A tésztához a lisztet és a szódabikarbónát összeforgatom, majd belemorzsolom a margarint. Hozzáadom a porcukrot, a tojássárgáját, és a tejfölt, majd összedolgozom, hogy omlós tésztát kapjak.

Ezután lisztezett deszkán kb. 1,5-2 cm vastagságúra kinyújtom a tésztát, és egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Ha marad még tészta, azt is összegyúrom, kinyújtom, és kiszaggatom. A kiszaggatott tésztalapokat zsírpapírral bélelt tepsire helyezem.

A tetejére a tojást és a tojásfehérjét cukorral habosra keverem. Ezt követően hozzáadom a darált diót és a reszelt citromhéjat, majd alaposan kidolgozom a krémet. A krémből két kanál segítségével halmokat teszek a tészták közepére. Végül a hab közepére egy-egy szem lecsöpögtetett meggyet helyezek.

A süteményt 180 fokos sütőben sütöm kb. 15-20 percig. Ha valami gyorsan elkészíthető süteményre van szükségünk, mert vendégek jönnek, ez tökéletes választás!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is