Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-meggyes tallér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 42 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 28 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl

Tetejére

  • 2 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg darált dió
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • kb 60 szem magozott meggybefőtt

Elkészítése

A tésztához a lisztet és a szódabikarbónát összeforgatom, majd belemorzsolom a margarint. Hozzáadom a porcukrot, a tojássárgáját, és a tejfölt, majd összedolgozom, hogy omlós tésztát kapjak.

Ezután lisztezett deszkán kb. 1,5-2 cm vastagságúra kinyújtom a tésztát, és egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Ha marad még tészta, azt is összegyúrom, kinyújtom, és kiszaggatom. A kiszaggatott tésztalapokat zsírpapírral bélelt tepsire helyezem.

A tetejére a tojást és a tojásfehérjét cukorral habosra keverem. Ezt követően hozzáadom a darált diót és a reszelt citromhéjat, majd alaposan kidolgozom a krémet. A krémből két kanál segítségével halmokat teszek a tészták közepére. Végül a hab közepére egy-egy szem lecsöpögtetett meggyet helyezek.

A süteményt 180 fokos sütőben sütöm kb. 15-20 percig. Ha valami gyorsan elkészíthető süteményre van szükségünk, mert vendégek jönnek, ez tökéletes választás!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-meggyes-taller/