Elkészítése
A tojássárgáját cukorral és hideg mézzel alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, lisztet és diót, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
Krém:
A tej felét felforraljuk, a másik felébe pedig elkeverjük a pudingport. Amikor a tej felforrt, lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pudinggal elkevert tejet, majd visszatesszük a tűzre, és besűrítjük. A vajat kikeverjük a cukorral, majd a kihűlt pudingkrémhez keverjük. Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot, és a krémet a kihűlt tésztára simítjuk.
Tetejére:
A vajat felolvasztjuk a csokoládéval, és a krém tetejére kenjük. A süteményt 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
