Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós mézes szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál dió

Krém

  • 0,5 liter tej
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 2 dl habtejszín

Tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj

Elkészítése

A tojássárgáját cukorral és hideg mézzel alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, lisztet és diót, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Krém:

A tej felét felforraljuk, a másik felébe pedig elkeverjük a pudingport. Amikor a tej felforrt, lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pudinggal elkevert tejet, majd visszatesszük a tűzre, és besűrítjük. A vajat kikeverjük a cukorral, majd a kihűlt pudingkrémhez keverjük. Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot, és a krémet a kihűlt tésztára simítjuk.

Tetejére:

A vajat felolvasztjuk a csokoládéval, és a krém tetejére kenjük. A süteményt 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-mezes-szelet/