Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós mézes vaníliás krémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál tej
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 30 dkg finomliszt

0

1

2

3

  • 6

4

  • dl

5

  • tej

6

7

8

9

10

  • 2

11

  • csomag

12

  • vaníliaízű pudingpor

13

14

15

  • 15

16

  • dkg

17

  • cukor

18

19

20

21

22

  • 20

23

  • dkg

24

  • vaj

25

Máz:

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

Tészta:

Vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, vajat összemelegítjük és addig kevergetjük, amíg egynemű nem lesz.

A darált diót a liszttel és a szódabikarbónával összekeverjük, majd a még forró mézes masszába belekeverjük. Ha nagyon ragadna a tészta, akkor egy kevés lisztet még adhatunk hozzá.

4 részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk tepsi méretűre (20*30 cm) a lapokat.

180 fokra előmelegített tepsiben, tepsi hátán kb 5-7 perc alatt egyenként megsütjük a lapokat.

Krém:

A krémhez a pudingporokat kevés tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük.

A vajat kihabosítjuk és a kihűlt krémmel összekeverjük.

Összeállítás:

A lapokat a krémmel megtöltjük, és csokimázzal bevonjuk a tetejét.

A csokikat darabokra törjük, majd a vajjal és az étolajjal együtt, mikróban felolvasztjuk és simára keverjük.

Legalább 5-6 óra kell, hogy összepuhuljon a sütemény, de legjobb egy éjszakát pihentetni hűvös helyen vagy hűtőben.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-mezes-vanilias-kremmel/