Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-mézeskalácsos kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg dió
  • 10 dkg liszt
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 kk fahéj
  • 25 dkg vaj
  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • csipet só

Mázhoz:

  • 10-20 dkg csokoládé
  • 1 ek olaj
  • baracklekvár
  • felezett dió


Elkészítése:

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és hagyjuk langyosra hűlni.

A dió felét ledaráljuk, a másik felét durvára törjük mozsárban (vagy éles késsel durvára daraboljuk). Elkeverjük a liszttel és a fűszerekkel.

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A vajat a cukorral kihabosítjuk, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és ezzel is jól kikeverjük. Hozzáadjuk a közben kihűlt olvasztott csokoládét is. A habot és a diós-lisztes keveréket felváltva, több részletben hozzáadjuk.

A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos, előmelegített sütőbe tolva kb. 25 perc alatt (tűpróba!) megsütjük.

A baracklekvárt edénybe tesszük, és megmelegítjük.

A megsült süteményt még forrón kenjük meg a meleg lekvárral, és így hagyjuk teljesen kihálni.

A kihűlt süteményt a vízgőz felett, olajjal megolvasztott csokoládéval leöntjük.

[box style=”info”]A fűszerek helyett használhatunk mézeskalács fűszerkeveréket is.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-mezeskalacsos-kocka/