Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Sütemény receptek

Diós-narancsos sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók 25×35 cm tepsihez: 35 dkg liszt 20 dkg barna nádcukor 3 db tojás 3 db közepes alma 10 dkg vaj 1 db közepes narancs 10 dkg durvára vágott dió 1/2 cs sütőpor 1 teáskanál őrölt fahéj Elkészítése: Az almákat meghámozva, durvára reszeljük és kinyomjuk a levét. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat habosra keverjük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
veruss74
Beküldte: 2015.04.28.

Elkészítése

Hozzávalók 25×35 cm tepsihez:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg barna nádcukor
  • 3 db tojás
  • 3 db közepes alma
  • 10 dkg vaj
  • 1 db közepes narancs
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj


Elkészítése:

Az almákat meghámozva, durvára reszeljük és kinyomjuk a levét.

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat habosra keverjük a cukorral, vajjal, reszelt narancshéjjal, fahéjjal.

Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a reszelt almát. A narancsot meghámozzuk és a gerezdeket szétbontva hozzáadjuk a narancshúst is. Ha lazább szerkezetű tésztát szeretnénk, akkor a narancs levét nyomkodjuk ki, azt ne adjuk hozzá.

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához. Vajjal kikent tepsibe öntjük és a tetejét bőven megszórjuk durvára vágott dióval. Előmelegített sütőben 190 fokon, 30-35 perc alatt megsütjük, majd miután kihűlt, kockára vágjuk és megszórjuk porcukorral.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Mexikói Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is