Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. A tésztát 5 részre osztjuk. Egyesével 30*30 cm-es lapokká nyújtjuk, majd tepsi hátán 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük. A krémhez a cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a diót, amiben előzőleg elkevertük a lisztet. Pár percig főzzük, majd a citromhéjjal ízesítjük és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erzsébet Bán
Beküldte: 2020.03.06.

Tészta:

Krém:

Tetejére:

Elkészítése

A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.

A tésztát 5 részre osztjuk. Egyesével 30*30 cm-es lapokká nyújtjuk, majd tepsi hátán 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.

A krémhez a cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a diót, amiben előzőleg elkevertük a lisztet. Pár percig főzzük, majd a citromhéjjal ízesítjük és félig kihűtjük.

Hozzáadjuk a vajat, amivel jó habosra keverjük, végül a rummal ízesítjük.

Megtöltjük a lapokat a kerémmel, majd a végén a csokit az olajjal a mikróban összeolvasztjuk. Lól összekeverjük és ráöntjük a süteményre, majd elsimítjuk.

Másnap szeleteljük. Addigra a lapok szépen megpuhulnak.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is