Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós ötlapos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 3 dkg vaj
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 dl tej
  • 20 dkg porcukor

Krém:

  • 35 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 25 dkg darát dió
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg vaj
  • 1 evőkanál rum aroma

Tetejére:

  • 100 g étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.

A tésztát 5 részre osztjuk. Egyesével 30*30 cm-es lapokká nyújtjuk, majd tepsi hátán 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.

A krémhez a cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a diót, amiben előzőleg elkevertük a lisztet. Pár percig főzzük, majd a citromhéjjal ízesítjük és félig kihűtjük.

Hozzáadjuk a vajat, amivel jó habosra keverjük, végül a rummal ízesítjük.

Megtöltjük a lapokat a kerémmel, majd a végén a csokit az olajjal a mikróban összeolvasztjuk. Lól összekeverjük és ráöntjük a süteményre, majd elsimítjuk.

Másnap szeleteljük. Addigra a lapok szépen megpuhulnak.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-otlapos/