Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Diós papucs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A leveles tésztát kb 10 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, és a sütőt melegítsük elő. A darált diót, kristálycukrot és vaníliás cukrot, tejet, fahéjat és mazsolát jól keverjük össze. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy ne folyós tölteléket kapjunk! A sütőpapírral együtt kitekert tésztát vágjuk kb 8×8 cm-es négyzetekre, a tésztaszéleket pedig kenjük meg […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A leveles tésztát kb 10 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, és a sütőt melegítsük elő. A darált diót, kristálycukrot és vaníliás cukrot, tejet, fahéjat és mazsolát jól keverjük össze. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy ne folyós tölteléket kapjunk! A sütőpapírral együtt kitekert tésztát vágjuk kb 8×8 cm-es négyzetekre, a tésztaszéleket pedig kenjük meg tojással (linzer tészta esetében a kenést kihagyhatjuk).

A diós tölteléket tegyük a négyzetek közepére, a széleket hajtsuk fel, a tészta tetejét kenjük meg tojással, és erre tegyünk egy-egy fél diót.

Középső sínen, kb. 15-20 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.

Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is