Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós papucs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • darált dió
  • cukor
  • mazsola
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • tej
  • fahéj

Elkészítése

A leveles tésztát kb 10 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, és a sütőt melegítsük elő. A darált diót, kristálycukrot és vaníliás cukrot, tejet, fahéjat és mazsolát jól keverjük össze. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy ne folyós tölteléket kapjunk! A sütőpapírral együtt kitekert tésztát vágjuk kb 8×8 cm-es négyzetekre, a tésztaszéleket pedig kenjük meg tojással (linzer tészta esetében a kenést kihagyhatjuk).

A diós tölteléket tegyük a négyzetek közepére, a széleket hajtsuk fel, a tészta tetejét kenjük meg tojással, és erre tegyünk egy-egy fél diót.

Középső sínen, kb. 15-20 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.

Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-papucs/