Hozzávalók:
- 6 tojásfehérje
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál apróbbra vágott dió
- 5 dkg vaj, olvasztott
- 1 kk sütőpor
A krémhez:
- 6 tojássárgája
- 1 ,5 dl tej
- 5 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 / 2 l habtejszín
- 16 db piskótatallér
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg vajat, a sütőporral elkevert lisztet és a darabos diót.
Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát és 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.
Lehúzzuk róla a papírt és hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése:
A habtejszínt kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót simára keverjük, majd vízgőz fölött folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük.
Hagyjuk kihűlni, majd kanalanként hozzákeverjük a habtejszínt és jól eldolgozzuk.
A tészta tetejére tesszük a krém felét, kirakjuk piskótatallérral, majd bevonjuk a maradék krémmel.