Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós, piskótatalléros krémes kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál apróbbra vágott dió
  • 5 dkg vaj, olvasztott
  • 1 kk sütőpor

A krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 1 ,5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 / 2 l habtejszín
  • 16 db piskótatallér


Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg vajat, a sütőporral elkevert lisztet és a darabos diót.

Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát és 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.

Lehúzzuk róla a papírt és hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítése:

A habtejszínt kemény habbá verjük.

A többi hozzávalót simára keverjük, majd vízgőz fölött folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük.

Hagyjuk kihűlni, majd kanalanként hozzákeverjük a habtejszínt és jól eldolgozzuk.

A tészta tetejére tesszük a krém felét, kirakjuk piskótatallérral, majd bevonjuk a maradék krémmel.

 

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-piskotatalleros-kremes-kocka/