Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós piskótatekercs vaníliás krémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 5 dkg darált dió
  • 8 dkg finomliszt
  • 13 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál forró víz

Vaníliás krém

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl tejszín

Elkészítése

Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat és pár perc alatt keverjük habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a forró vizet és keverjük tovább 1-2 percig. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a darált diót, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze a masszát.

Egy gáztepsit (44*38 cm) béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük és egyenletesen simítsuk el benne a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 15 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem).

A sütőből kivéve borítsuk rá a tésztát egy lisztezett sütőpapírra, majd óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt amelyiken sütöttük. Ezután egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát és hagyjuk langyosra hűlni (alaposan csavarjuk ki a konyharuhát, hogy éppen csak nyirkos legyen).

Amikor a tészta langyosra hűlt, vegyük le a konyharuhát, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel és úgy hagyjuk teljesen kihűlni.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd keverjük jó habosra.

A pudingport keverjük simára a tejjel és a kristálycukorral, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről, majd kevergetve hűtsük ki teljesen (érdemes kevergetve hűteni, mert akkor szép sima krémet kapunk). Amikor a puding kihűlt, két részletben keverjük hozzá a vajas krémhez.

A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez.

A teljesen kihűlt tésztát tekerjük ki, majd a krémnek több mint a felét, kenjük rá egyenletesen.

Ezután tekerjük fel, vonjuk be a maradék vaníliás krémmel, majd ízlés szerint díszítsük (én zöldre színezett kókuszreszelékkel és apró cukorvirágokkal szórtam meg).

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-piskotatekercs-vanilias-kremmel/