Elkészítése
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a zsírt, a cukrot, az egyik csomag vaníliás cukrot, a tejfölt és egy tojássárgáját. Az egészet alaposan összegyúrjuk, amíg homogén tésztát kapunk. A tészta kétharmadát kinyújtjuk, és egy tepsibe helyezzük, majd megkenjük lekvárral.
A töltelékhez a tojássárgájákat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót és a másik csomag vaníliás cukrot, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből felvert kemény habot. Ezt a diós tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a lekvárral megkent tésztán.
A maradék tésztából vékony pálcikákat sodrunk, és a töltelék tetejét berácsozzuk vele. A süteményt előmelegített sütőben készre sütjük, amíg a tészta aranyszínű lesz, és a töltelék megszilárdul. Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.
