Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós rácsos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 16 dkg zsír
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojássárgája
  • tejföl (hogy gyúrható tésztát kapjunk )
  • lekvár (a kenéshez)

Töltelék

  • 5 db tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 db tojásfehérje

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a zsírt, a cukrot, az egyik csomag vaníliás cukrot, a tejfölt és egy tojássárgáját. Az egészet alaposan összegyúrjuk, amíg homogén tésztát kapunk. A tészta kétharmadát kinyújtjuk, és egy tepsibe helyezzük, majd megkenjük lekvárral.

A töltelékhez a tojássárgájákat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót és a másik csomag vaníliás cukrot, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből felvert kemény habot. Ezt a diós tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a lekvárral megkent tésztán.

A maradék tésztából vékony pálcikákat sodrunk, és a töltelék tetejét berácsozzuk vele. A süteményt előmelegített sütőben készre sütjük, amíg a tészta aranyszínű lesz, és a töltelék megszilárdul. Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-racsos-2/