Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós rácsos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 40 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 15 dkg sertés zsír
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl baracklekvár

Diós töltelék:

  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg kristálycukor
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 evőkanál liszt
  • 6 tojás fehérje


Elkészítése:

A liszttel keverjük el a kristálycukrot, sütőport, adjuk hozzá a zsírt, amit morzsoljunk el a két kezünk segítségével. Ha már zsír és a lisztes keverék szép morzsás, adjuk hozzá a tojássárgájákat végül a tejfölt. Gyúrjunk belőle szép sima tésztát, majd felezzük el.

A tészta egyik felét nyújtsuk ki közepes tepsi nagyságúra, majd tegyük bele a sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük rá a baracklekvárt.

A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet. Keverjük el a liszttel a cukros tojássárgáját, adjuk hozzá a diót és azzal is keverjük el. Adjuk fokozatosan a diós keverékhez a keményre felvert tojáshabot. Keverjük el szép simára vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze. Keverjük bele az apróra vágott aszalt sárgabarackot. A kész rleémt simítsuk a kinyújtott tésztára

A tészta másik felét nyújtsuk ki készítsünk belőle tészta csíkokat. A dióhab tetejét díszítsük a tészta csíkokkal rács alakban.

Előmelegített sütőben 170 fokon 40-50 perc alatt süssük készre.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-racsos-3/