Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós rácsos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 0,5 db citrom (leve és reszelt héja)
  • kevés tejföl (ha szükséges )

A töltelékhez

  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 db tojássárgája
  • 15 dkg darált dió
  • 3 db tojásfehérje
  • baracklekvár

Elkészítése

A tésztához szükséges hozzávalókat összegyúrjuk, és 1 órát pihentetjük. Ezt követően elfelezzük a tésztát, majd az egyik felét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy tepsit.

A tojásfehérjét habbá verjük. A töltelékhez szükséges alapanyagokat összekeverjük, utoljára hozzáadjuk a felvert tojásfehérjehabot. A kinyújtott tésztára baracklekvárt kenünk, majd erre ráöntjük az elkészített tölteléket.

A megmaradt tésztából rácsokat formázunk a tetejére, és megkenjük tojássárgájával. Közepes tűzön aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-racsos/