Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós rakottas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 1 csomag háztartási keksz (négyszögletes )
  • 8 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 6 db tojásfehérje
  • 15 dkg darált dió

Sárga krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 6 db tojássárgája
  • 7 dl tej
  • 10 dkg margarin

Csokis krém

  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 2 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit jó alaposan összedolgozzuk. A fehérjét nem kell habbá verni! Zsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Ha a tészta megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni, és ott is töltjük meg.

A sárga krémhez a pudingot a tojássárgákkal és 10 dkg cukorral felfőzzük. A margarint a maradék cukorral habosra keverjük, majd a sárga masszához adjuk. Az egészet jó alaposan összedolgozzuk.

A csokis krémhez a pudingot tejjel sűrűre főzzük, és belekeverjük az olvasztott csokoládét. Jól felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A margarint 10 dkg cukorral habosra keverjük, majd a pudinghoz dolgozzuk.

A tepsiben kihűlt tésztát megkenjük az összes sárga krémmel, ezután befedjük a háztartási keksszel, majd erre egyenletesen rásimítjuk a csokoládés krémet, és kókuszreszelékkel szórjuk meg. Hideg helyen tároljuk, és másnap vizes késsel kockára szeleteljük.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-rakottas/