Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rózsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • kevés tej

A töltelékhez

  • 20 dkg darált mák
  • 25 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 4 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom leve
  • aszalt gyümölcs (el is maradhat )

A krémhez

  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk, és két lapot gáztepsi méretűre kinyújtunk. Ezeket a tepsi hátulján világosra sütjük.

A maradék tésztadarabokat egyenként kinyújtjuk a kisütött lapoknak megfelelő szélességben, majd a töltelékkel megtöltjük és bejglihez hasonlóan feltekerjük. A töltelék alapanyagait előzőleg csak egyszerűen össze kell keverni. A tekercseket egymás mellé helyezzük egy tepsibe, és 180 fokon szép pirosra sütjük.

A krémhez a tejben felfőzzük a pudingot, majd amikor langyosra hűlt, kihabosítjuk a margarinnal és a porcukorral. Az egyik kisült lapra rákenjük a vaníliás krém felét, majd ráfektetjük a kisütött tekercseket. Erre simítjuk a maradék krémet, és befedjük a másik lappal. A tetejére olvasztott csokoládét simítunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-rozsa/